Mijn reis door Utah | My trip through Utah

Mijn verblijf in Utah heb ik vastgelegd met foto’s en videobeelden. Deze beelden heb ik samengevoegd en gegroepeerd vastgelegd in video’s. De video’s bevatten ‘dashcam’ beelden die ik met een GoPro heb gemaakt, afgewisseld en/of aangevuld met de foto’s en en filmpjes die ik met mijn mobiele telefoon heb gemaakt. Wil je een uitgebreide indruk krijgen, kijk dan de dashcambeelden helemaal uit.,wil je alleen de hoogtepunten zien, spoel even door als onderdelen van de video’s wat eentonig zijn.

Friday April 5

Mijn vlucht landde op vrijdagavond 5 april in Salt Lake City. Dezelfde avond ben ik met een huurauto naar mijn Airbnb adres in Provo-Orem (75 km onder Salt Lake City) gereden, waar ik na zonsondergang aankwam. Met een ‘Rental Car’ weet je, behalve de categorie, bij het afhalen pas welk merk/type je precies krijgt. Mijn auto was helemaal okay, ruim en comfortabel genoeg, om als het zou lukken nog flinke afstanden te maken, net voor en net na de EPIC Treatment. Video (1) toont de foto’s die ik gaandeweg van mijn Airbnb heb gemaakt.

Saturday April 6

Bij het opstaan op zaterdagochtend had ik verrassend weing last van jetlag. Dit kwam doordat ik thuis in de voorafgaande week al mijn wakker/slaap ritme had aangepast, om daarmee mijn biologische klok bij te stellen. Het plan om in het weekend voor de EPIC Treatment de Moab regio te gaan bezoeken bleek uitvoerbaar. Zaterdagochtend ben ik eerst maar even gaan kijken waar (op 1,7 Km) Cognitive FX gevestigd is, om vervolgens naar de Walmart te gaan om daar alvast zoveel mogelijk eten en drinken voor de volgende week in te slaan.

Ik ben vervolgens doorgereden naar Moab om daar 2 dagen te hiken en te genieten van de prachtige natuur. Video (4) toont je de autorit van Provo tot aan de ingang van het ‘Arches National Park’. Onderweg was het echt ‘door bergen en door dalen’, heel afwisselend, door de bergen (5:45) en over uitgestrekte vlaktes (3:55). Met zon, sneeuw (1:40) en droogte (2:35, 7:00). Het was een rit van ruim 300 km in ruim 3 uur.

Video 5 volgt direct op video 4 en gaat over het ‘Arches National Park’. Onderweg ben ik op 4 plekken uitgestapt om een hiking trail te lopen en foto’s te maken. (5:12, 8:25, 19:15 en 26:21) Tussendoor laat de film je de dashcam beelden zien van dit prachtige park. Bij La Sal Mountains View Point (8:25) vond in de open lucht een heuze ‘wedding’ plaats. Ik moest even denken aan ‘Love is a Rock’ als betekenis bij de keuze van het bruidspaar voor deze locatie. Het Balanced Rock (19:15) doet zijn naam eer aan en dat geldt niet minder voor Delicate Arch (26:21), als icoon voor de staat Utah. Delicate Arch wordt dan ook vaak gebruikt als achtergrondafbeelding op de kentekenplaten van auto’s.

Sunday April 7

Description under construction

Description under construction

Description under construction

Description is under construction

Thursday April 11

Description is under construction

Saturday April 13

Description is under construction

Sunday April 14

Bryce Canyon and return to Salt Lake City. Movie and description are under construction