My EPIC Treatment | Day 3

      Reacties uitgeschakeld voor My EPIC Treatment | Day 3

Vandaag was de dag van ‘Steady-Go’, wat betekent dat het tempo en de intensiteit van de behandelingen, inclusief Cardio Class, gelijk was aan dat van gisteren. Vandaag kreeg ik ook de uitslag van de MRI scan van mijn nek. In mijn nek is alles goed. Nu heb ik ook geen nekklachten, maar zo’n uitslag is altijd prettig om te horen.

Tot nu toe verloopt de behandeling voor mij prima. Het is inspannend maar goed te doen. De fysieke en cognitieve inspanning gaan ook heel goed samen. De Cardio Class is dan ook een heel belangrijk onderdeel, om in de behandelingen de juiste gebieden te kunnen activeren, met voldoende beschikbaarheid van bloed en zuurstof.

En over de cognitieve oefeningen zelf; hoe bedenk je zulke oefeningen. Heel knap. Wat een complexiteit en verscheidenheid om de hersenfuncties heel specifiek en soms gecombineerd uit te dagen! Soms zit je alleen maar tegenover één of twee therapeuten aan tafel om een ‘spel’ te doen met woorden verhalen, kaarten, foto’s of figuren. Soms moet je gelijktijdig bewegingen maken, in je handen klappen, iets aanraken op de vloer of op een paneel met lampjes, en dat dan weer in de juiste volgorde. Deze volgorde moet je dan weer tijdens de oefening veranderen, zodra de therapeut hiervoor een teken geeft.

Ik blijf me er over verwonderen hoe dedicated de specialisten van CognitiveFX hier als team samenwerken om elke week opnieuw, bij een nieuwe groep patiënten, het functioneren van de hersenen te herstellen.

Morgen (donderdag) volgt voor mij de vierde behandeldag en vrijdag volgt de afsluitende fNCI scan met ‘Report of Findings’, ‘Post Care Planning’ en een ‘EPIC Exit’ gesprek.

CognitiveFX | Reception

CognitiveFX
Cognitive FX | Art (stromend water)